Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Bali »

Sport a zábava na Bali

Bali je nejen ideálním místem pro odpočinek a regeneraci, ale také pro různé sportovní aktivity. Pokud se tedy i Vy řadíte mezi milovníky sportu v jakékoliv podobě, dovolenou na tomto ostrově si užijete naprosto dokonale.

Bali má totiž vynikající podmínky pro širokou škálu sportovních aktivit, a to i takových, jaké byste na tomto místě možná neočekávali. Co máme na mysli? To se dozvíte v následujících řádcích!

 

Potápění

Surfing

O Bali je známo, že patří mezi jednu z nejvyhlášenějších surfařských destinací na světě. Jednak totiž dostalo do vínku celoročně teplé počasí, ale také vynikající lokality vhodné právě pro surfování. Není tedy divu, že domorodé obyvatelstvo se tomuto sportu velice aktivně věnuje. Také Američané, Evropané či Australané jezdí zkrotit divoké mořské vlny na svých prknech právě do této oblasti.

Především Kuta Beach je častým objektem zájmu v hledáčku všech nadšených surfařů. Ovšem ani poloostrov Bukit nezůstává ošizen, i tady totiž denně proudí desítky milovníků adrenalinových sportů. Pokud se řadíte mezi surfaře-začátečníky, pomocnou ruku Vám rádi podají zdejší instruktoři, kteří Vám sdělí několik praktických tipů, rad a triků týkajících se tohoto sportu. Hlavní surfařská sezóna je na Bali od července do září.

Tenis

Na Bali se nachází mnoho velkých hotelů a také letovisek, které ponoukají možnost vydat se za sportem na tenisové kurty. Že byste zrovna tenis, coby oblíbenou aktivitu na Bali neočekávali? Nenechte se zmýlit! Ostrov totiž každoročně hostí tenisový turnaj Wismilak, který se odehrává v Nusa Dua. Vítězem této mezinárodní akce se stal například i Lindsey Davenport.

Jízda na kajaku

V případě, že si rádi dopřejete trochy adrenalinu a umíte plavat, určitě si nenechte ujít možnost absolvovat jízdu na kajaku. Tuto sportovní aktivitu lze vykonat jednak na některé z klidnějších balijských řek, ale mezi vyhlášená místa se řadí oblast okolo jezera Tamblingan.

Bungee jumping

Někteří odborníci sice nepovažují Bungee jumping za sport, my jej sem však pro jistotu zařadíme. V případě, že se rozhodnete dopřát si tento adrenalinový zážitek, můžete tak učinit hned v několika lokalitách, které Bungee jumping provozují. Mezi tu nejvyhledávanější se však jednoznačně řadí AJ Hacketts v Seminyaku.

Kriket

Také tuto populární australskou hru si můžete zahrát během své dovolené na Bali. Doporučujeme Vám vyzkoušet si tento zajímavý kolektivní sport například v Bali Cricket Club, který se nachází v Sanuru a turisté sem velice často zavítají, aby příjemným způsobem strávili odpoledne.

Bowling a kulečník

Že Vám bowling k exotickému Bali příliš nesedí? Omyl. I tato sportovní aktivita je na ostrově velice populární. V Kuta Paradiso Billiard Bowling si této sportovně-zábavné aktivity můžete užívat plnými doušky. Nachází se tady asi 18 bowlingových drah a kromě toho si zde na své přijdou i milovníci kulečníku. Kromě toho se tady můžete posilnit vynikajícím jídlem i pitím. 14 kulečníkových stolů mají také v Belly Buddhy, což je jakási restaurace, kde lze také zažít plno příjemných chvilek.

Jízda na kole

Máte-li rádi jízdu na kole, přijdete si na tomto ostrově na své i Vy! Je sice pravda, že jízda na kole okolo městských oblastí není díky neustálým kolonám zrovna vzrušující, ale výlet do hor rozhodně stojí za to! Firmy SOBEK a Bali Adventure Tour pořádají výlety na kolech do hor, nejčastěji z Mount Batur a Mount Batukaru. Pokud se tedy nebojíte trochu potrápit své tělo, určitě pro Vás bude tento výlet nezapomenutelným zážitkem.

Fotbal

Pokud rádi hrajete, případně jen sledujete fotbal, můžete si tuto aktivitu dopřát i během své dovolené na Bali. Vydáte-li se navečer ke Kuta Beach, můžete sledovat, jak zdejší obyvatelé hrají tuto míčovou hru v písku. A budete-li mít dostatek odvahy a sportovního ducha, můžete se přidat k nim!

Plachtění

Jsou-li pro Vás divoké mořské vlny výzvou, určitě byste měli vyzkoušet plachtění. Tato sportovní, často adrenalinová, aktivita je na Bali taktéž velmi populární. Především moře okolo Sanuru by se mělo stát objektem Vašeho zájmu. Během dne jsou zde vlny poměrně klidné, avšak jakmile přijde výrazný příliv, nabízí vynikající podmínky právě pro tento sport. Neváhejte tedy a pokuste se zkrotit nespoutané moře i Vy!


 

Čtěte další články o Bali!

Aktuální nabídka zájezdů na Bali



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist