Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Bali »

Nákupy na Bali

Když už se vydáte téměř až k rovníku, abyste mohli na vlastní oči spatřit krásy tohoto ostrova, byla by věčná škoda, kdybyste si odtud nepřivezli žádný suvenýr na památku. Říká se, že většina turistů jezdí na Bali právě kvůli nákupům! Jaký suvenýr by tedy mohl okouzlit Vás? Následující článek Vám napoví víc!

Bali se řadí mezi ty ostrovy, kde je domorodé obyvatelstvo velmi kreativní. Snad nikoho tedy nepřekvapí skutečnost, že je zde poměrně silná tradice řemesel a výroba nejrůznějších suvenýrů tady probíhá jako na běžícím pásu.

Zdejší výrobky jsou dokonce natolik originální, že jsou vyváženy do nejrůznějších koutů světa. Populární jsou ale nejen sošky, ale také šperky a mnohé další.

Mezi nejtypičtější produkty, které Vám budou prodavači nabízet skoro na každém kroku, se řadí například kabelky, klobouky, tkané látky, dřevěné masky a nebo loutky. Turisté však často neodolají ani koření, stříbrným šperkům či obrazům.

U návštěvníků z celého světa jsou oblíbené také různé dózy, ubrusy, cigaretová pouzdra, batikované látky nebo výrobky z rohoviny. Velmi dobře se nakupuje například v Nusa Dua, kde si kromě nakupování můžete užít také posezení v restauracích či v baru.

Kuta je v podstatě centrem veškerého turistického dění na Bali. Proto je tady koncentrováno i velké množství větších i menších obchodů. Tady je dokonce možné si zakoupit i značkové oblečení, a to nejen po jednotlivých svršcích, ale také jako celkový outfit. Během nakupování se samozřejmě můžete občerstvit v některé z restaurací a nebo se osvěžit drinkem v baru, případně v hospůdce.

Toužíte-li po nějakém uměleckém kousku do sbírky, určitě by Vaše kroky měly směřovat do Ubudu. Tady nejen, že se nachází vyhlášený umělecký trh, ale také si zde můžete vybrat z obrovského množství umělecký děl i tradičních řemeslných suvenýru. Pokud si však chcete na Bali zakoupit prstýnek ze zlata či stříbra, na své si přijdete ve vesničce Celuk. Najdete zde široký výběr náramků, řetízků, náhrdelníků a mnohého dalšího. Stačí si jen vybrat!

Pamatujte, že v obchodech zaplatíte za vybrané produkty již předem danou, fixní cenu, avšak na tržištích či v méně známých krámcích se dá relativně dobře smlouvat. Může se tedy stát, že si domů odvezete suvenýr za poloviční cenu. A ještě jedna malá poznámka na závěr: pokud se rozhodnete zakoupit si nějaké větší umělecké dílo, počítejte s omezením váhy zavazadla při zpátečním letu.


 

Čtěte další články o Bali!

Aktuální nabídka zájezdů na Bali



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist