Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Bali »

Zdraví a zdravotní péče na Bali

Bali se řadí mezi jeden z nejatraktivnějších tropických ostrovů světa. Díky této skutečnosti zde proto může vzniknout hned několik zdravotních rizik. Abyste předešli různým zdravotním nepříjemnostem, je dobré se před odjezdem do této destinace pojistit.

Je tedy vhodné před odjezdem na dovolenou uzavřít cestovní pojištění. Případná ošetření či pobyt v nemocnici totiž mohou být finančně náročná.

 

Zdravotní rizika na Bali

Žádné zvláštní očkování není povinné, nicméně je dobré se nechat naočkovat proti virové hepatitidě A. Proti hepatitidě typu B je vhodné se nechat naočkovat pouze v případě, že hodláte na Bali strávit delší dobu. Vysoce endemická je zde však i virová hepatitida E. Dále je na místě nechat se naočkovat proti poliomyelitidě a také proti břišnímu tyfu. Doporučujeme Vám rovněž zkontrolovat si před odletem platnost očkování proti tetanu.

Riziko onemocnění malárií je poměrně nízké, ale mějte raději po ruce i antimalarika. Mějte rovněž na paměti, že se jedná o tropickou destinaci, a tak zde našlo útočiště i velké množství jedovatých zvířat. Nevydávejte se proto na výlety osamoceni a mimo civilizaci. I tentokrát zdůrazníme jednu velice důležitou informaci: nepijte vodu z kohoutů, nakupte si raději balenou vodu. Rovněž si dávejte pozor na jídlo kupované na ulici.

V celku běžné jsou potíže, které vznikají v důsledky rozdílného klimatu. Potrápit Vás tedy může přehřátí, dehydratace, úpal nebo zranění při sportu. Neustále tedy s sebou noste dostatek tekutin, pokrývku hlavy a buďte celkově obezřetní.

Zdravotnická zařízení na Bali

Pokud se na dovolené na Bali vážně zraníte nebo budete trpět vážnějšími potížemi, je dobré vyhledat některou z nemocnic či soukromých klinik. Traduje se, že zdravotní péče na Bali je vcelku nadstandardní, takže se nemáte čeho obávat.

Mezi nejznámější balijské nemocnice se řadí Rumah Sakit Umum Sanglah, Rumah Sakit Wongaya a Sakit Dharma Husada, které se nachází v hlavním městě Denpasar. Zatouží-li po soukromé nemocnici, můžete využít zdravotnických služeb Surya Husadha Hospital, která se nachází taktéž v hlavním městě. Na Bali se však nachází i řada soukromých klinik. Jmenovitě zmíníme například Bali Nusa Dua Emergency Clinic, Kuta Clinic či Ubud Clinic.

Celodenně na ostrově funguje i BIMC Hospital, jejíž účel spočívá především v pomoci zraněným turistům, cestovatelům a obyvatelům Bali. Úhrada za zdravotní ošetření je nutná přímo v hotovosti, výdaje Vám po předložení dokumentů proplatí Vaše pojišťovna v ČR v závislosti od Vaší sjednané pojistky.

Budete-li chtít zavolat lékařskou pomoc, stačí na telefonu vyťukat číslo 118, příp. 119.


 

Čtěte další články o Bali!

Aktuální nabídka zájezdů na Bali



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist