Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Bali »

Wellness na Bali

Snad ke každé ideální dovolené patří také odpočinek a regenerace. Ta může mít dvojí podobu. Někdo chápe odpočinek jen jako povalování se na pláži a vystavování se slunečním paprskům, někdo si naopak pod pojmem „regenerace“ představí masáže a jiné wellness procedury.

Pokud se i Vy řadíte do druhé kategorie, máme pro Vás dobrou zprávu. Bali má totiž dlouhou tradici speciálních wellness procedur, kterým dominují především uvolňující masáže a jóga. Více o těchto příjemných praktikách, které Vás pohladí na těle i duši, se dočtete v následujících řádcích!

Balijská tradiční masáž

V balijských wellness procedurách se snubuje nejen exotika, ale také široká škála alternativních terapií a přírodních lázeňských produktů. Tradiční masáže, které jsou u turistů velice populární, lečí nejen fyzické bolístky, ale také uklidňují Vaši mysl. Jsou proto vhodné nejen pro ženy, ale také pro muže.

Tradiční balijská masáž představuje uklidňující koupel nohou, která obsahuje mořskou sůl a květiny. Po této koupeli pak přijde na řadu již avízovaná masáž celého těla, která perfektně uvolní všechny záhyby Vašeho těla. Tato uvolňující procedura trvá zhruba 45 minut a zaplatíte za ni okolo 175 000 Rp.

Balijská aroma masáž

Máte-li slabost pro vůně všeho druhu, určitě si na Bali dopřejte aroma masáž, které se budete oddávat plných 60 minut. Co tato oblíbená procedura zahrnuje? Nejdříve absolvujete, stejně jako u ostatních masáží, uklidňující koupel nohou s mořskou solí a květinami. Po této příjemné koupeli přijde na řadu aromaterapeutická masáž, přičemž dostanete jedinečnou příležitost zvolit si vůni dle vlastního gusta. Následovat bude promazání Vašeho těla tělovým mlékem a v závěrečné fázi budete moci absolvovat krátkou sprchu. Za tuto jedinečnou proceduru zaplatíte okolo 200 000 Rp.

Balijský tělový zábal

Velmi oblíbený je také hodinový tělový zábal. Ten zahrnuje uklidňující koupel nohou s mořskou solí a květinami, přičemž dále následuje unikátní tělová maska s tradičním balijským boreh a zábal z banánového listu. Jakmile absolvujete tuto část wellness procedury, přijde na řadu okurkový tělový peeling, dále namazání těla tělovým mlékem a v samotném závěru pak přijde na řadu sprcha či cosi, co se podobá vířivé koupeli a nazývá se to „Jacuzzi“. Tento regenerační tělový zábal Vás přijde asi na 250 000 Rp.

Balijské ošetření těla

Balijské ošetření těla, které trvá 120 minut, je velice populární. Zahrnuje jednak již tradiční uklidňující koupel nohou s mořskou solí a květinami, dále pak klasickou balijskou masáž a poté přijde na řadu příjemná balijská tělová maska s bylinkami boreh. Jakmile absolvujete tuto část procedury, bude následovat okurkový tělový peeling, namazání tělovým mlékem a v samotném závěru pak uvolňující sprcha či vířivá koupel „Jacuzzi“. Za celkové ošetření Vašeho těla zaplatíte okolo 350 000 Rp.

Balijské ošetření vlasů

Dbáte-li rádi o své vlasy, jistě se necháte zlákat hodinovým ošetřením vlasů. Tato procedura zahrnuje v první řadě mytí vlasů, přičemž následuje vlasová krémová koupel. Velmi oblíbená je třetí část této kůry, která představuje masáž hlavy a také šíje. V samotném závěru pak přichází na řadu foukání zregenerovaných, lesklých vlasů. Toto ošetření Vás přijde zhruba na 150 000 Rp.

Balijská manikúra

Snad žádná žena neodolá zdejší třiceti minutové manikuře. Ta obsahuje jednak aromaterapii, kdy budou Vaše ruce namáčeny v roztoku z květů, ale také stříhání nehtů, pilování a úpravu pokožky. Poté přijde na řadu masáž rukou a samozřejmě také lakování nehtů. Za tuto velice příjemně strávenou „půlhodinku“ zaplatíte okolo 100 000 Rp.

Balijská relaxační koupel v Jacuzzi

Vaše wellness odpoledne můžete zakončit opravdu unikátní koupelí ve vířivce s lahví sektu. Jedná se o relaxační koupel v Jacuzzi s dechberoucím výhledem na moře, zatímco budete popíjet lahodné šampaňské. Tato hodinová odpočinková koupel Vás přijde zhruba na 220 000 Rp za 4 osoby.

Jóga

Bali díky klidnému pobřeží, ztepilým lesům a majestátným horám, vytváří dokonalou atmosféru pro cvičení jógy a také pro meditace. Prostřednictvím jednoduché jógové pozice si můžete jednak zvýšit výdrž, ale také si lze zlepšit rovnováhu a koncentraci. Jóga je taktéž dobrým pomocníkem při posilování Vašeho těla a napomáhá k lepší flexibilitě a ke klidu Vaší mysli. Na lekci jógy si můžete zajet například do Ubudu, Sanuru, Seminyaku či do Kuty.


 

Čtěte další články o Bali!

Aktuální nabídka zájezdů na Bali



 

 
Tagy: , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist